lördag 18 februari 2012

Vinst i Stjärnsvängen!


Det blev en bra dag i skogarna runt Liden! Vi vann klassen ganska stort, 51 sekunder till tvåan! Dessutom blev vi tredje bästa Volvo Originalbil!
Vi körde en sträcka som var 2,8 mil lång två gånger så det blev 5.6 mil special totalt, och det blev en bra träning med noter. Noterna börjar fungera riktigt bra nu, vi har ett härligt flyt i både läsning och körning.
På första varvet hade vägen perfekt underlag, riktig is och fina snövallar, det var bara att ladda på! Det var lite lurigt på vissa ställen men vi höll oss mitt på vägen så vi kom i mål ganska nöjda. Och tiden vi hade var 21 sek snabbar än klasstvåan.
Till andra varvet hade det blivit lite spårigt och på vissa ställen var det även lite grus framme, men trots att 70-talet bilar passerat på sträckan så var den riktigt bra. Nu laddade vi på lite mera och rättade till några missar vi hade på första varvet och det gav resultat, vi körde sträckan tio sekunder snabbare denna gång. Och den tiden gjorde att segermarginalen blev 51 sekunder, men vi avancerade även i totallistan bland Volvobilarna, trea totalt!
Nu blir det till att ladda för nästa helg då sverigeserien för Volvo Original kommer till Östersund/Rissna och ska köra två tävlingar under lördag och söndag. Och där vill vi verkligen lyckas, då vi leder serien efter vinsten vi körde till oss i Torsby i januari!
Men först ska 740:n få sig en översyn, växellådan ska gås igenom då treans växel började låta illa i dag, sedan är det en del annat också som ska fixas inför nästa helg.
Ha det gött så länge!
Freddie

Inga kommentarer: