söndag 3 maj 2009

Första racehelgen avklarad!

Så då var äntligen första racet avklarat, och vilken succé det blev! En femteplats i första racet och en tredjeplats på lördagen.
Det började riktigt bra redan på fredagens test, jag hade bra tider och kände att det började stämma mer och mer med körningen.
När det var dags för tidskörningen satte vi på nya däck bak på bilen, och det var bra för jag lyckades få fjärde bästa tid vilket jag var mycket nöjd med, I första racet starade jag på fjärde startruta och jag gjorde en kanonstart, var uppe på en tredjeplats redan efter första kurvan, och redan på efter ett halvt varv tog jag mig upp på andrplatsen. Började jaga ledande Brofalk, men det kom ett helt koppel med förare bakifrån som ville förbi, jag hade en hel del tuffa fighter med bl.a. Magnus Krokström.
Jag höll andraplatsen i fem varv innan jag gjorde ett litet misstag, jag kom lite för långt ut i en inbromsning och tappade genast tre placeringar.
Jag började att jaga i kapp men då började växellådan att krångla lite, treans växel hoppade ur några gånger och jag tappade lite fart. Men jag kom i mål på en femteplats vilket jag är jättenöjd med då jag hade som målsättning att placera mig bland topp tio.
På fredagskvällen gick mina mekaninker igenom länkaget till växellådan och fixade till så att växlarna inte skulle hoppa ur medan jag gjorde en tur till Karlstad och hämtade en ny krängningshämmare till bakvagnen. Den gör att bakvagnen på bilen får bättre fäste och jag kan gasa på lite mera i kurvorna.
I lördagens race startade jag ännu en gång på fjärde startruta, och nu fick jag en ännu bättre start och låg på andraplats efter första kurvan.
Började jaga ledande Brofalk ännu en gång men Krokström var lite snabbare än mig och tog hand om andraplatsen på första varvet.
Min plan blev att hänga på “Kroken” och sätta in en attack i slutet av racet och då gå förbi.
Men norrmannen Ole Martin Lindum ville också vara med och slåss om pallplatserna.
Ole Martin är mycket snabb och jag blev tvungen att ge mig för honom när det var några varv kvar. Han var sedan snabbt uppe och jagade “Kroken” och tog sig också förbi, men på näst sista varvet missade han en inbromsning och “Kroken” och jag kunde smita förbi. Ole Martin försökte sätta in en attack på mig på sista varvet men det slutade med att han snurrade och tappade ytterligare en placering.
Sedan var det bara för mig att ta mig i mål och njuta av min tredje och första pallplats i Camaro Cup!
Även i detta race så krånglade lådan en aning då jag inte fick i tvåans växel, men nu är den i vägskickad för en genomgång och vi hoppas allt är löst till nästa race.
En annan bra sak med helgens race är att Aspen Petrolium är med och sponsrar alla juniorer i en egen cup där vinnaren får ett 60 liters fat med E-85. Gränsen för junior går vi 25-års ålder. Och eftersom jag är 23 år så är jag med i den cupen. Och jag tog en dubbelseger denna helg, 120 l
E-85 är inte dumt, då jag gjorde av med 150 liter denna helg!
Ni som missade helgens tv-sändningar från Camaro Cup kan se det i repris på tisdagkväll kl 23.00 på Viasat Motor.
Nästa race går i Göteborg om fem veckor och det blir lite speciellt då det väntas vara över 40.000 åskådare på plats.
Ha det så bra så länge och kolla gärna på min hemsida www.freddie.se och senaste nytt, där kan ni se vad som händer!

Väl mött

Inga kommentarer: