onsdag 13 juni 2012

Elbilsrally nästa!Zero Rally är ett klimatbilsrally med elbilar, vätgasbilar, laddhybrider och biobränslebilar.
Det är inget rally i vanlig mening, utan innehåller specialprov av olika slag, efter vägen mellan start och mål.  Zero Rally 2012 går längs Green Highway, världens längsta elbilssträcka, som sträcker sig mellan Sundsvall, Östersund och Trondheim. Rallyt går från Östersund till Trondheim 14-16 juni.
Camarocupföraren Freddie Magnusson kommer att köra för sitt team VTC-föreningen i en Peugeot IOn, han får konkurrens av bl.a norske rallyföraren Mads Östberg och svenske rallyföraren Patrik Sandell, även en hel del kändisar och f.d. idrottsstjärnor som t.ex Björn Dählie.
- Jag är laddad till 100% och jag kommer att köra utan sladd (!), säger Freddie.
- Det här kommer att bli jättekul, något helt nytt för mig, får se hur jag klarar att hushålla med strömmen på de olika ”sträckorna”.
- Det kommer att vara flera olika sträckor, eller specialprov, det blir en backtävling uppför Frösöberget, konkörning både på Frösön och i Åre och riktig bankörning på norska Lånkebanan. Däremellan kommer det att vara regularity körning mellan olika platser.
- Den som får det jobbigt på regularity sträckorna är min kartläsare  Johan Emilson, han får mycket tider att hålla reda på, säger Freddie.
Rallyt demonstrerar att det finns fullvärdiga alternativ med låg klimatpåverkan till bensin- och dieselbilar.
ZERO (Zero Emission Resource Organisation) är en oberoende, ideell stiftelse som arbetar för att begränsa människans påverkan på klimatet och för att möta världens växande efterfrågan på energi utan att skada miljön.
Green Highway har som mål att etablera en fossilbränslefri, grön transportkorridor genom Mittskandinavien, och att visa att investeringar i grön teknik kan stärka ekonomin och skapa konkurrenskraft.
Gröna Bilister är Sveriges enda miljödrivna bilorganisation. Som ideell förening utan band till vare sig biltillverkare eller bränsleproducenter arbetar organisationen alltid för de bästa hållbara transportlösningarna.
I år är det fjärde gången Zero Rally hålls, och första gången rallyt kommer att gå genom flera länder.
Ni kan följa tävlingen på www.zerorally.se där finns livetider under båda dagarna.

Inga kommentarer: