måndag 22 september 2008

Summering!!


Så var det sista racet avklarat, och vilken final det blev!
Jag kunde inte avslutat på bättre sätt, tog femte raka segern, vann även den totala volvocupen och jag tog hem även SSK-titeln som den mest framgångsrikaste föraren under säsongen!!! Dessuton nytt varvrekord för Volvo original på Gelleråsen!

Men det var lite bekymmersamt på fredagens fria träning, det var blött och vi fick inte till bilens inställningar perfekt, jag såg att jag inte hängde med varken Marcus Larsson eller Erik Jonsson som jag ville.
Men på eftermidagen så torkade det upp och jag fick till riktigt bra varvtider.
Lillebror Simon fick verkligen kämpa då han hade stora problem med dåligt fäste, men han lyckades till slut också hitta rätt inställning och var nöjd med sina tider.

På lördagsmorgonen körde vi vårat första kval, vi körde det på en blöt bana och det så länge ut som om vi skulle vara dubbelt Magnusson i täten, jag var snabbast och Simon kämpade mycket bra i det längsta, han låg länge på andra plats men fick till slut ge sig och slutade som femma i första kvalet.
Men jag fick ett stort problem på kvalet, min växellåda började läcka olja, oljan skvätte ut på avgasröret och det blev stora rökmoln så fort jag svängde i en vänsterkurva.
Det var inte bra då det såg ut som om min motor höll på att gå sönder och tävlingens tekninker var nära på att inte tillåta mig att fortsätta racet.
Men tack vare mina otroligt duktiga mekaniker så löste vi det tillfälligt till nästa kval.
Till det andra kvalet hade det torkat upp och vi hade riktigt torr setup på bilen och det visade sig fungera alldeles utmärkt, jag var hela 0.7 sekunder före Linus Westman, Marcus Larsson trea och lillebror Simon på en fantastisk fjärdeplats!!!
Svåratste konkurrenten Erik Jonsson hade svårt att få till ett bra kval och kvalade bara in som femma.

På lördagseftermiddagen var vädret stabilt och det var torrt och fint inför finalen.
Jag kände mig ganska nervös, men jag visste att jag hade bra varvtider och kom jag bara i väg bra i starten så kanske det skulle gå vägen.

Och jag fick en mycket bra start, redan efter första kurvan hade jag en liten lucka till Marcus och skulle bara focusera på min körning och försöka hålla min ledning och helst försöka dryga ut den.
Såg i backspegeln att Marcus och Erik hade en tät körning där Erik var snabbast och kom upp på andraplats, såg också att Erik närmade sig mig de första varven men sen ökade jag farten lite och därefter tappade Erik allt mer och jag kände mig ganska säker på en vinst.
Men på slutet av racet så började min bil ryka ordenligt i vänstersvängarna och jag blev riktigt nervös på att tekninkerna skulle plocka in mig för tekniskt fel, men dom visste om vilket fel det var och jag kunde till slut vinna ganska klart.
Simon slutade på en fin femteplats, en stark bedrift eftersom det var andra gången han körde denna bil!
Med den här seger tog jag hem även totalsegern i Volvo Original Cup och även titeln som den mest segerika föraren i SSK-serien 2008, dvs. SSK-MÄSTARE.


Efter den här säsongen så siktar vi vidare på något nytt, jag kommer att åka ner till STCC-finalen som körs på Mantorp nästa helg och vi får se om jag hittar något nytt spännande att satsa på att köra!

MVH// Freddie

Inga kommentarer: